Mercur Retrograd 2023 – Ce trebuie sa stii!

Semnificația expresiei “ Mercur retrograd” : Mercur retrograd descrie o iluzie optică în timpul căreia planeta pare să se miște înapoi doar din punctul nostru de vedere pe Pământ. 

Mercur nu este singura planetă care experimenteaza asta. De fapt, toate planetele trec prin perioade retrograde. 

În 2023, Mercur retrogradează de patru ori:

1 ianuarie – 18 ianuarie (Capricorn)

Mercur in Capricorn aduce un spirit critic si pătrunzător, cam bănuitor, meditativ si diplomatic. 

Aceasta miscare retrograda le împrumuta zodiilor perseverența Capricornilor, astfel incat sa nu renunte la proiectele incepute pana nu isi ating scopul.

În această perioadă, nostalgia ar putea avea un impact serios asupra zodiilor.

Aceasta este prima miscare retrogradă aparentă a lui Mercur din acest an, care are loc într-un context astral în care încă experimentăm schimbări și transformări semnificative.

S-ar putea să fie o perioada in care comunicam mai mult cu cei din jur. Practic, acesta este momentul în care avem șansa să ne redresăm sau să recâștigăm o relație. Totuși, acest lucru nu va fi ușor. 

21 aprilie – 15 mai (Taur)

Mercur retrograd in Taur aduce neîncredere in abilitățile proprii si in calitățile noastre, de aceea nu trebuie sa ne așteptam ca lucrurile să meargă mai bine in aceasta perioada. 

Aceasta este o perioadă în care Taurii nu isi pot folosi forța pentru a obține ceea ce doresc. Cu cât insista mai mult, cu atât eșuează mai rău. 

23 august- 15 septembrie (Fecioara)

Deoarece Mercur stăpânește semnul zodiacal al Fecioarei, un retrograd prin acest semn nu va afecta foarte mult viața zodiilor. Fecioara conduce tot ce are de-a face cu viața de zi cu zi, inclusiv munca, sănătatea și rutina. 

Totusi, Când Mercur retrogradează in Fecioara, zodiile ar putea întâmpina întârzieri și ar putea rata termenele limită la diferite proiecte de la muncă sau ar avea probleme cu comunicarea în parteneriatele lor profesionale. 

13 decembrie (Capricorn) – 1 ianuarie 2024 (Sagetator)

Mercur va retrograda in Capricorn,  în prima casă a personalității și a caracterului. În această perioadă, vor avea loc evenimente importante în viața zodiilor și vor trebui sa se concentreze asupra vieții lor personale. 

Cu toate acestea, pot exista întârzieri în diferitele actiuni intreprinse,  care pot provoca frustrare și furie. 

Va recomandăm să rămâneți calmi și răbdători și să vă acordați suficient timp înainte de a începe orice nou plan.

Ce este Mercur retrograd

De trei sau patru ori pe an, Mercur trece prin cicluri de două până la trei săptămâni de mișcare „înapoi”, ce se numesc perioade retrograde. 

Până când Mercur va merge din nou „direct”, zodiile se pot aștepta la întârzieri, interferențe, schimbări spontane de program, defecțiuni ale aparatelor mici (gândiți-vă la computere, telefoane), confuzii, întâlniri ratate, livrări greșite, neînțelegeri, interpretări greșite.

Contractele și negocierile au potențialul de a merge prost sau ar putea necesita reluare la o dată ulterioară.

Mercur retrograd si viata amoroasa

Mercur retrograd aduce cu sine despartiri cauzate de vorbe spuse la mânie si multe certuri.

De asemenea, este bine ca zodiile sa lase planificarea nuntilor sau a altor evenimente romantice pentru momentele in care Mercur va merge in sens direct.

Semnele zodiacale afectate de Mercur retrograd în 2023:

Taur – Mercur retrograd în Leu vă va influența viața de familie, trecutul și casa, ceea ce vă va tulbura siguranță și stabilitatea emoțională.

 Acest tranzit retrograd este ideal pentru a face planuri de redecorare a casei, pentru modificări pe care le poți aplica după perioada in care Mercur este retrograd. 

În aceasta perioada, pot apărea unele probleme legate de familie, casă, părinți, iar unele situații de familie care au rămas nerezolvate în trecut pot reapărea în această perioadă, așa că este cel mai bun moment pentru a găsi o soluție și a vă împăca.

Gemenii și Fecioara vor simți un blocaj general puternic. Gemenii nu se vor înțelege

 cu nimeni, iar Fecioarelor le va fi greu să-și găsească cuvintele și nu se vor simți bine în pielea lor. Ei vor tinde să se izoleze și să se excludă din grupurile lor de interese.

În această perioadă, când Mercur este retrograd, Racul va suferi de oboseală inexplicabilă, lipsă de energie și apatie care îi vor împinge într-o fundătură.

Nativii Vărsător vor fi nervoși, irascibili si ursuzi mai mult decât sunt de obicei. Vor fi nemulțumiți de tot și nimic nu le va fi pe plac.

Leii vor suferi și din cauza mișcării retrograde a lui Mercur, dar efectul său este minim. Vor fi  excepțional de calmi, aparent resemnați și vor sta liniștiți în casele lor fără a face aproape nimic.

Ce merge bine când Mercur este retrograd:

Nu totul este rău, dimpotrivă! Există zodii care vor beneficia de avantajele aduse de mișcarea retrogradă a lui Mercur.

Vor fi facilitate următoarele:

 • introspecția și dialogul cu tine însuți;
 • stabilirea unui nou plan de viață – poți începe o dietă sau un curs de fitness;
 • este un moment excelent pentru planuri și proiecte;
 • remedierea unor situații neclare din trecut;
 • este un moment ideal pentru a te împăca cu cineva din familie

Semne zodiacale care nu vor fi afectate de Mercur retrograd:

Berbecii care au și o doză de calm și răbdare insuflată de zodia lor, nu vor fi afectați de această perioadă. De asemenea, pot avea câteva avantaje dacă vor reuși să facă ceea ce au amânat de mult.

Scorpionii nu vor simți foarte puternic efectele lui Mercur retrograd, deoarece funcționează pe o altă lungime de undă. Ei pot beneficia de efectele negative pe care le are Mercur asupra celor din jur. Ei vor face ceea ce alții nu pot sau nu vor face.

Săgetătorul este protejat de Jupiter, Marele Benefic, așa că toate efectele negative vor fi anulate de forța marii planete.

Persoanele născute sub zodia Pești sunt pe val. Ei pot trece prin transformări pozitive legate de familie, carieră și decizii financiare. Când Mercur este retrograd chiar în semnul lor, efectele pentru ei sunt opuse în comparație cu ceilalți nativi.

Lucruri pe care nu ar trebui să le faci când Mercur este retrograd!

 • Nu începe proiecte noi
 • Perioadele sensibile, când Mercur este retrograd, sunt perfecte pentru reflecție, evaluări și concluzii. Așadar, dacă intenționați să lansați un nou proiect sau să faceți un anunț oficial pe rețelele sociale, mai așteptați puțin.
 • Nu faceți promisiuni și nu luați decizii importante
 • Mercur este retrograd de trei sau patru ori în fiecare an, așa că ar fi absurd să vă opriți toată activitatea de fiecare dată când planeta este in retrograd. Cu toate acestea, astrologii vă sfătuiesc să fiți precauți.
 • Ar fi înțelept să nu semnezi contracte importante sau să faci înțelegeri cu potențiali parteneri de afaceri. Chiar dacă ești dornic, ar fi recomandat să te abții de la a face promisiuni mari și să te concentrezi pe strategie.
 • Nu mergeți târziu la întâlniri, aeroport sau gară
 • Dacă cu adevărat trebuie să pleci într-o excursie, nu fi surprins dacă pierzi mult timp în gări sau aeroporturi. Asigură-te că marja de eroare este mai mare decât de obicei și că bagajul tău nu va dispărea ca prin magie.
 • Confirmați din nou rezervările, programările și adresele pentru a vă asigura că ajungeți la destinație la timp.
 • Nu începe nimic nou dacă nu ai terminat deja proiectele vechi
 • Evitați să lansați un nou proiect sau să faceți o prezentare importantă. Veți întâlni rezistență din partea celor care sunt de obicei abordabili.
 • Există și riscul de a trece cu vederea detaliile esențiale, iar dacă proiectul este, totuși, adoptat, va avea nevoie de modificări serioase pentru a avea succes.

Aceasta planetă retrogradă poate genera evenimente neașteptate, poate aduce la iveală probleme rămase nerezolvate în trecut, încurajează acțiuni greșite, poate implica schimbări neprevăzute, tot felul de blocaje, frustrări în anumite aspecte ale vieții.

Astrologii se referă la Mercur ca fiind Ghidul Sufletului, iar scopul fazei de retrogradare este să ne arate calea către sufletul nostru.