Distribuie :

Mercur retrograd este o ocazie de a ne revizui și de a ne reevalua modul în care ne exprimăm, ne conectăm și ne gândim la lume. Nu este un moment de frică sau de panică, ci un moment de reflecție și de învățare.

În 2024, Mercur retrograd ne va provoca să fim mai flexibili, mai deschiși și mai creativi în fața schimbărilor și a provocărilor. Fiecare perioadă de Mercur retrograd are o temă specifică, în funcție de semnul zodiacal în care se află planeta. Iată ce ne rezervă Mercur retrograd în 2024:

  • Între 1 și 25 aprilie, Mercur retrograd va fi în Berbec, semnul inițierii și al acțiunii
  • Între 5 și 28 august, Mercur retrograd va fi în Fecioară, semnul analizei și al serviciului.
  • Între 26 noiembrie și 15 decembrie, Mercur retrograd va fi în Săgetător, semnul aventurii și al filozofiei.

Primul Mercur Retrograd al anului 2024 : 1- 25 Aprilie 2024

Mercur retrograd în Berbec este o perioadă care ne provoacă să ne reevaluăm acțiunile și intențiile. Acest tranzit are loc între 1 și 25 aprilie și ne influențează modul de comunicare, de gândire și de luare a deciziilor.

Mercur retrograd în Berbec ne îndeamnă să fim mai curajoși, mai creativi și mai inițiatori, dar și să fim conștienți de riscurile pe care le implică aceste atitudini. Trebuie să avem grijă să nu fim prea impulsivi, prea agresivi sau prea nesăbuiți, deoarece acestea pot duce la conflicte, greșeli sau accidente. Mercur retrograd în Berbec este un moment bun pentru a începe proiecte noi, pentru a ne asuma responsabilități sau pentru a experimenta lucruri noi, dar și pentru a ne corecta eventualele erori din trecut.

A doua perioada a lui Mercur Retrograd – 5 – 28 August 2024

O altă perioadă importantă de retrogradare a lui Mercur va fi de la 5 august până la 28 august, când planeta comunicării va reveni în semnele de Fecioară și Leu. Aceste semne guvernează aspecte legate de muncă, serviciu, ordine, precum și de creativitate, pasiune și lider.

Când Mercur este retrograd în aceste semne, avem ocazia să ne revizuim relațiile cu ceilalți, indiferent dacă sunt parteneri de viață, de afaceri sau de prietenie. Avem nevoie să fim receptivi la părerile celorlalți, să ne comunicăm clar așteptările și dorințele și să rezolvăm orice conflicte sau neînțelegeri care ar putea reapărea din trecut.

Ultima perioda de retrograd din 2024: 26 Noiembrie- 15 Decembrie

Mercur retrograd în Săgetător ne invită să ne reevaluăm modul în care ne raportăm la lume, la adevăr și la sens. Acesta este un moment de a ne deschide mintea, de a ne împărtăși viziunea și de a ne îmbogăți experiența.

Este posibil să avem probleme cu comunicarea, transportul sau înțelegerea altor culturi. Trebuie să fim flexibili, toleranți și precauți. Pe de altă parte, acesta este un moment propice pentru a ne manifesta cu pasiune, pentru a descoperi lucruri interesante sau pentru a ne asuma riscuri calculate.


Berbec

Mercur retrograd în Berbec aduce provocări și oportunități. Este timpul să-ți reevaluezi acțiunile și intențiile. Fii curajos, creativ și inițiator, dar evită impulsivitatea excesivă. Începe proiecte noi, asumă-ți responsabilități, dar fii atent la riscuri. Folosește această perioadă pentru a corecta erorile din trecut.

Taur

Mercur retrograd îți cere să te concentrezi asupra comunicării în relațiile personale și profesionale. Evită interpretările greșite și clarifică așteptările. În plan financiar, fii atent la detalii și evită deciziile impulsive. Revizuieste planurile de viitor și asigură-te că sunt aliniate cu valorile tale.

Gemeni

Mercur retrograd, planeta ta protectoare, îți aduce o perioadă de introspecție. Explorează-ți gândurile și sentimentele, fii clar în comunicare și evită confuziile. Relațiile cu familia și prietenii pot necesita atenție suplimentară. Învață din lecțiile trecute și aplică schimbările necesare.

Rac

În perioada Mercur retrograd, acordă atenție relațiilor de familie și de casă. Clarifică așteptările și fii deschis la comunicare. Evită speculațiile financiare și investește cu grijă. Îmbunătățește-ți abilitățile de comunicare pentru a evita neînțelegerile în plan personal și profesional.

Leu

Mercur retrograd aduce influențe în zona creativității și relațiilor romantice. Clarifică-ți intențiile în dragoste și evită confuziile. În plan creativ, reevaluează proiectele și exprimă-ți ideile în mod clar. Fii atent la detalii în comunicare și evită interpretările greșite.

Fecioară

În perioada 5-28 august, Mercur retrograd influențează Fecioara. Revizuiește relațiile, clarifică așteptările și rezolvă neînțelegerile. Fii receptiv la opinii și comunică deschis. În plan profesional, analizează și îmbunătățește eficiența muncii tale. În plan personal, gestionează relațiile cu grijă și atenție.

Balanță

Mercur retrograd îți aduce provocări în domeniul comunicării. Fii atent la modul în care te exprimi în relații și evită ambiguitățile. În plan financiar, gestionează cu atenție resursele și evită riscurile nejustificate. Clarifică așteptările în relațiile personale și rezolvă neînțelegerile cu partenerii.

Scorpion

Mercur retrograd te provoacă să explorezi aspecte ale sinelui și ale relațiilor. Clarifică-ți intențiile și fii deschis la comunicare în relațiile personale și profesionale. În plan financiar, analizează cheltuielile și planifică cu atenție. Folosește această perioadă pentru a face schimbări pozitive.

Săgetător

Ultima perioadă de Mercur retrograd, 26 noiembrie – 15 decembrie, afectează Săgetătorul. Reevaluate modul în care te raportezi la lume și deschide-ți mintea. Fii flexibil și tolerant în comunicare, evită conflictele și explorează noi perspective. Aventura și riscul calculat pot aduce recompense fascinante în această perioadă.

Capricorn

Mercur retrograd aduce influențe în zona carierei și a relațiilor cu autoritățile. Fii atent la comunicarea în mediul profesional și clarifică așteptările. Evită deciziile impulsive și revizuiește planurile de carieră. În plan personal, gestionează relațiile cu colegii și superiorii cu grijă.

Vărsător

Mercur retrograd te provoacă să explorezi aspecte legate de învățare și călătorii. Fii deschis la noi idei și reevaluează perspectivele asupra lumii. Evită disputele inutile și clarifică așteptările în relațiile personale. Învață din experiențele anterioare și aplică schimbările necesare.

Pești

Mercur retrograd aduce influențe în zona relațiilor intime și a resurselor comune. Clarifică așteptările în parteneriate și evită confuziile financiare. Fii deschis la comunicare în relații și rezolvă neînțelegerile cu partenerul. Îmbunătățește-ți abilitățile de gestionare a resurselor pentru a evita problemele financiare.