Interpretare Vise – ce trebuie sa stii despre dezlegarea viselor

Distribuie :

Visele pot fi căi de înțelegere a problemelor actuale și de prezicere a evenimentelor viitoare. 

Vise, coșmaruri sau terori nocturne – fiecare dintre noi a experimentat unul sau mai multe dintre acestea. Conțin ele mesaje ascunse? Ce secrete ne ascund ele? Îndrăznim să ne întrebăm? 

Visele au fost studiate de mii de ani. În Biblie se menționează că Iacov a visat o scară care îi era pusă pe piept și care ajungea până la cer. Aceasta a fost prezicerea succesului poporului său. Soția lui Caesar, Calpurnia, a visat că soțul ei, Iulius, va fi ucis și așa mai departe. Nu există nicio îndoială că visele pot fi uneori predictive. Acestea sunt numite uneori vise intuitive. 

Vise intuitive

Se crede că acest tip de visare este similar cu o stare de hipnoză. Conținutul visului este simbolic, iar semnificația este rareori directă. Jung, Freud și alții și-au petrecut viețile pentru a demasca conținutul simbolic al viselor. În timp ce Freud s-a uitat la trecutul unei persoane și la experiențele lor pentru a explica visele, Jung s-a uitat la simbolismul primitiv sau arhetipal. Jung a văzut natura predictivă a viselor și-a folosit, de asemenea, arhetipurile cu ajutorul Tarotului.

Visele care reflecte probleme sau preocupari 

Pe de altă parte, multe vise se încadrează în categoria preocupărilor. Conținutul acestor vise reflectă probleme și preocupări din viața reală. Aceste preocupări pot fi abordate în visele noastre. Visul poate fi o modalitate de a interpreta diferite moduri de a gestiona problemele cu care ne confruntăm. Visele pot semnala probleme fizice. Visele în care ne este foarte sete sunt uneori asociate cu febră mare la oameni. Factorii psihologici, fiziologici și de mediu joacă cu toții un rol în cadrul viselor. 

Înregistrarea viselor

Nu se poate insista îndeajuns de mult asupra păstrării unei bune consemnări a viselor tale. Ține un jurnal al viselor tale. Ia-l cu tine în călătorii și asigura-te că se află pe noptieră atunci cândesti gata de culcare. 

Asigură-te că îți datezi intrările și că te concentrezi asupra elementelor cheie dacă amununtele din vis îți scapă. Oamenii, obiectele, culorile etc. din visele tale reprezintă informații importante. 

Dacă visul tau este unul recurent, atunci urmareste-l. Vei descoperi că jurnalul de vise este un ajutor neprețuit pentru a-ti aminti detalii despre visele tale. pe care le-ați fi putut uita altfel. Poti apoi să lucrezi cu cineva pentru a interpreta visul sau să o faci singur. Oricare ar fi calea pe care o urmezii, asigura-te că examinezi simbolismul  momentelor cheie ale visului tau

Analiza viselor

Analiza viselor este o tehnică terapeutică cunoscută mai ales pentru utilizarea sa în psihanaliză. Sigmund Freud a considerat visele ca fiind „calea regală” către inconștient și a dezvoltat analiza viselor, sau interpretarea viselor, ca o modalitate de a accesa acest conținut al subconștientului.

Pașii de bază ai evaluării viselor sunt:

  1. Îți scrii visul, apoi îl citești cu voce tare în fața unui grup.
  2. Persoanele din grup discută despre visul dumneavoastră, explorând emoțiile pe care le-ar putea simți dacă ar trăi visul dumneavoastră.
  3. Tu răspunzii și discuti despre contextul real al visului.
  4. Cineva iti citește visul înapoi, dându-ti ocazia să adăugi mai multe detalii.
  5. Persoanele din grup sugerează legături între viața și visul tau.

Ne influențează profesiile noastre visele?

 Persoanele cu anumite profesii sunt mai predispuse să aibă anumite vise.

Profesorii de grădiniță sunt înclinați să aibă visul „nu găsesc toaleta” în mod recurent, iar șoferii de camion sunt cei mai predispuși să viseze că sunt urmăriți. Instalatorii de cabluri visează adesea că sunt in cadere de la inaltime. Paramedicii, pe de altă parte, este probabil să viseze că pot zbura.

Persoanele care comunică pentru a-și câștiga existența – agenții de publicitate, jurnaliștii și profesorii universitari – au cele mai multe șanse să viseze că sunt nepregătite pentru un test.

Iată 12 vise frecvente și interpretările acestora

1. Căderea

Acest vis un „semnal de alarmă din partea subconștientului tău”. Se crede că acest vis este comun la persoanele care au o problemă majoră în viață sau la locul de muncă, în relații sau în altă parte.

2. Dinții care cad

Experții sunt în mare dezacord cu privire la acest vis. Unii consideră că dinții sunt un simbol al puterii și al încrederii. Se presupune că acest vis este un semn că s-a întâmplat ceva în viața celui care l-a visat si  care l-a făcut să-și piardă încrederea. 

Potrivit altor experți, dinții sunt de rău augur și reprezintă o relație ruptă. Exista si  un răspuns freudian la acest vis.

 Pentru femei, ea crede că acest vis este un exemplu de împlinire a unei dorințe – ele vor să rămână însărcinate. Pentru bărbați, este o dorință de stimulare sexuală.

3. Apariția la serviciu sau la școală dezbrăcat

Experții sunt în mare parte de acord că acest vis reprezintă vulnerabilitatea și anxietatea. Acest vis este „comun la persoanele care au acceptat o promovare, au plecat la un nou loc de muncă sau care intră în atenția publicului”.

4. Susținerea unui test

Doar perfecționiștii tind să aibă vise stresante recurente cu susținerea de teste. Acest vis îi amintește persoanei care l-a visat să rămână în alertă. 

5. Moartea

Acest vis „dezvăluie dorința de a pune capăt la ceva în viață: o relație, un loc de muncă, un traseu profesional sau chiar trecutul”. Acest vis nu este neapărat un coșmar. Mai degrabă, este un vis menit să încurajeze o persoană să se angajeze într-un nou demers sau într-un nou început.

6. Întâlnirea cu o celebritate

Este unul dintre visele cele mai frecvente. Celebritatea reală este relevantă și poate dezvălui ce talente apreciază cel ce viseaza. Celebritățile sunt un simbol al unei nevoi personale de recunoaștere.

7. A fi urmărit

În ciuda senzației de coșmar a acestui vis, acesta este considerat un semn pozitiv. Se crede acest vis ar trebui să încurajeze visătorul să se confrunte în sfârșit cu o problemă mai veche. Acest vis se intalneste mai des la femei decât la bărbați.

8. Partenerul te înșeală

Acest vis nu trebuie luat drept clarviziune. Acest vis se întâmplă atunci când partenerul tău petrece prea mult timp sau oferă prea multă atenție unui lucru care nu te implică pe tine”. De asemenea,  o lipsă de încredere într-o relație romantică tinde să declanșeze acest vis.

9. Să apari cu intarzierei la un eveniment

Acest vis ar putea fi un semn că cineva este copleșit și face prea multe. De asemenea poate inseamna ca nu trebuie sa faci promisiuni pe care nu le poți ține.

10. Daca visezi ca zbori

Zborul este un semn că există o situație scăpată de sub control în viața reală.

11. Să fii însărcinată

Acest vis oate fi un un semn că ai probleme. Acest vis este interpretat  ca pe o nevoie, fie de a începe un proiect creativ, fie de a deveni părinte. 

12. Conducerea unui vehicul scăpat de sub control

Interpretările acestui vis sunt la fel de clișeice cum era de așteptat. Este posibil să simți că nu ai suficient control pe drumul tău spre succes. Acesta este un semn că un obicei prost actual poate deveni o problemă pe termen lung.

Lista completa cu visele interpretate pe site-ul nostru: