Încarcă acum
×

Cele 12 zodii ale anului, perioadele si semnificatiile lor

Distribuie :

Nu-ți cunoști semnul zodiacal sau pur și simplu vrei să înveți mai multe despre el? Ai ajuns la locul potrivit. Până când vom finaliza acest articol, vei ști care sunt cele 12 zodii ale anului, perioadele lor și detalii super interesante despre ele!

Astrologia a fascinat oamenii de mii de ani si continua sa fie una dintre cele mai cautate si interesante domenii de studiu. Una dintre cele mai populare aspecte ale astrologiei sunt zodiile – cele 12 semne care sunt legate de miscarea soarelui prin constelatiile zodiacale.

Fiecare zodie are propriul sau set de caracteristici, personalitate, dar si perioada de timp in care domina pe cer. In acest articol, vom explora fiecare dintre cele 12 zodii ale anului, perioadele si semnificatiile lor, pentru a intelege mai bine cum influenteaza acestea viata noastra si ce putem invata de la ele. Indiferent daca esti un pasionat de astrologie sau doar curios sa descoperi mai multe despre lumea zodiilor, acest articol este pentru tine!

Perioadele cele 12 semne zodiacale:

 •     Berbec ♈️: 21 martie – 19 aprilie
 •     Taur ♉️: 20 aprilie – 20 mai
 •     Gemeni ♊️: 21 mai – 20 iunie
 •     Rac ♋️: 21 iunie – 22 iulie
 •     Leu ♌️: 23 iulie – 22 august
 •     Fecioară ♍️: 23 august – 22 septembrie
 •     Balanță ♎️: 23 septembrie – 22 octombrie
 •     Scorpion ♏️: 23 octombrie – 21 noiembrie
 •     Săgetător ♐️: 22 noiembrie – 21 decembrie
 •     Capricorn ♑️: 22 decembrie – 19 ianuarie
 •     Vărsător ♒️: 20 ianuarie – 18 februarie
 •     Pești ♓️: 19 februarie – 20 martie

Perioadele zodiilor sunt calculate pe baza ciclurilor de rotație ale Pământului în jurul Soarelui și se bazează pe poziția acestuia la momentul nașterii fiecărei persoane. Fiecare semn zodiacal are o perioadă specifică de timp, care se extinde pe o perioadă de aproximativ 30 de zile.

În general, datele semnelor zodiacale sunt calculate din prima zi a sezonului Berbecului, care este echinocțiul de primăvară. Acesta este motivul pentru care sezonul Berbecului începe uneori pe 21 martie în loc de 20 martie, ceea ce poate modifica și datele celorlalte semne zodiacale.

Cu toate acestea, există anumite evenimente care pot influența datele semnelor zodiacale, cum ar fi anii bisecți. Anii bisecți sunt adăugați la calendarul anual pentru a compensa diferența dintre timpul pe care îl ia Pământului să completeze o rotație completă în jurul Soarelui și durata unui an calendaristic.

Într-un an bisect, adică la fiecare patru ani, este adăugată o zi în plus la calendarul anual, 29 februarie. Acest lucru face ca anul respectiv să fie cu o zi mai lung decât anii normali. Deși adăugarea acestei zile suplimentare nu schimbă în mod direct perioada semnelor zodiacale, poate influența data de început a fiecărei perioade.

Anul 2024 este un an bisect și, prin urmare, datele semnelor zodiacale se vor schimba ușor față de un an normal.

Pentru a înțelege cum se calculează perioadele zodiilor, trebuie să știm mai întâi că anul calendaristic pe care îl folosim are 365 de zile. Cu toate acestea, durata exactă a unui an solar (timpul necesar Pământului pentru a efectua o rotație completă în jurul Soarelui) este de aproximativ 365,25 de zile. Prin urmare, pentru a păstra calendarul nostru sincronizat cu anul solar, adăugăm o zi suplimentară la calendar la fiecare patru ani.

Această zi suplimentară, numită „Ziua Bisectă”, este adăugată la data de 29 februarie. În anul bisect, perioadele semnelor zodiacale se schimbă ușor față de un an obișnuit. Anul bisect are 366 de zile în loc de 365, așa că toate datele din calendar se schimbă cu o zi înainte.

Prin urmare, în anul bisect 2024, datele semnelor zodiacale se vor schimba astfel:

 • Berbec: 20 martie – 19 aprilie
 • Taur: 20 aprilie – 20 mai
 • Gemeni: 21 mai – 20 iunie
 • Rac: 21 iunie – 22 iulie
 • Leu: 23 iulie – 22 august
 • Fecioară: 23 august – 22 septembrie
 • Balanță: 23 septembrie – 22 octombrie
 • Scorpion: 23 octombrie – 21 noiembrie
 • Săgetător: 22 noiembrie – 21 decembrie
 • Capricorn: 22 decembrie – 19 ianuarie
 • Vărsător: 20 ianuarie – 18 februarie
 • Pești: 19 februarie – 20 martie

Așadar, putem vedea că, de exemplu, perioada semnului Vărsător se va încheia la data de 18 februarie în loc de 19 februarie, așa cum ar fi fost într-un an normal. Aceste schimbări sunt mici, dar pot fi importante pentru astrologi și pentru persoanele care urmăresc zodiacul pentru a-și ghida deciziile și alegerile de viață.

Te-ar putea interesa si :  20 Martie - Ce zodie esti?

Acum ca am aflat care sunt perioadele celor 12 zodii in anul 2023 si pentru anul urmator (2024), in continuare putem sa ne delectam cu cateva detalii interesante despre fiecare zodie in parte:

 Berbec ♈️ (21 martie – 19 aprilie)

 • Planetă guvernatoare: Marte
 • Casă dominantă: Prima Casă a Sinelui

Berbecul este o zodie plină de energie și pasiune, cunoscută pentru spiritul său aventuros și curajul său neînfricat. Acești nativi sunt foarte independenți și le place să își conducă propria viață, fără a fi restrânși de convenții sau norme sociale.

Berbecii sunt lideri naturali și le place să își asume riscuri. Sunt competitivi și le place să câștige, dar nu sunt egoiști și își oferă sprijinul celor din jur. Sunt sinceri și direct, preferând să spună adevărul și să facă față oricărei situații, indiferent de cât de dificilă ar fi.

Acești nativi sunt foarte activi și plini de viață, mereu în mișcare și mereu căutând ceva nou de făcut. Sunt îndrăgostiți de aventură și le place să călătorească, să experimenteze și să se încerce în lucruri noi.

Cu toate acestea, Berbecii pot fi impulsivi și pot acționa fără a gândi prea mult înainte, ceea ce îi poate aduce în situații dificile. De asemenea, pot fi destul de necruțători în exprimarea opiniilor lor, ceea ce îi poate face să pară aroganți sau insensibili.

 Taur ♉️ (20 aprilie – 20 mai)

 •     Planetă guvernatoare: Venus
 •     Casa dominantă: Casa a doua a veniturilor

Taurul este semnul zodiacal al celor născuți între 20 aprilie și 20 mai și este unul dintre cele mai stabile și senzuale semne ale zodiacului. Guvernat de planeta Venus, Taurul este asociat cu luxul, senzualitatea și dorința de confort. Este un semn al pământului, ceea ce înseamnă că cei născuți sub acest semn sunt radicati, practici și plini de voință.

Cei născuți sub zodia Taurului sunt cunoscuți pentru stabilitatea lor emoțională și materială. Sunt oameni determinați, cu o voință puternică și o capacitate unică de a-și păstra calmul în orice situație. Sunt loiali, persistenți și extrem de responsabili, astfel încât pot fi de încredere și respectați în orice domeniu aleg să activeze.

În ceea ce privește relațiile, taurii sunt iubitori pasionali și romantici incurabili. Sunt cunoscuți pentru faptul că iubesc luxul și confortul, așa că partenerul lor va fi răsfățat și adorat. Totuși, ei pot fi și posesivi și geloși, astfel că partenerul lor trebuie să fie pregătit să-i ofere securitatea și stabilitatea de care au nevoie.

 Gemeni ♊️ (21 mai – 20 iunie)

Planetă guvernatoare: Mercur

Casa dominantă: Casa de guvernare: Casa a treia a comunicării

Zodia Gemeni este una plină de dinamism și aventură, fiind guvernată de planeta Mercur. Nativii acestei zodii sunt cunoscuți pentru personalitățile lor duale, având o capacitate de adaptare rapidă la orice situație. Au o inteligență rapidă și o curiozitate constantă, mereu în căutare de informații noi și de experiențe interesante.

Gemini sunt și mașinării sociale, aducând o energie contagioasă în orice grup de oameni. Comunicarea este esențială pentru acești nativi, iar abilitatea lor de a-și exprima ideile și sentimentele îi face să fie adesea liderii grupurilor sociale. Cu toate acestea, uneori își pot pierde interesul și curiozitatea atât de rapid pe cât o găsesc, trecând la următoarea aventură.

Nativii Gemeni au o abilitate unică de a-și pune în valoare inteligența și umorul în orice situație. Sunt, de asemenea, foarte inventivi și creativi, ceea ce îi face să se simtă în largul lor în orice activitate care implică gândirea creativă sau tehnologie.

 Rac ♋️ (21 iunie – 22 iulie)

Planetă guvernatoare: Luna

Casa dominantă: Luna: Casa a patra a familiei

Zodia Racului este ca un ocean adânc, adesea greu de descifrat. La fel ca și un crab care își poartă casa pe spate, Racul își protejează cu grijă familia și casele lor, iar oamenii născuți sub această zodie sunt de obicei foarte loiali și devotați celor dragi. Ei sunt sensibili și empatici, ceea ce îi face foarte receptivi la nevoile celorlalți, dar adesea își ascund propriile lor sentimente sub o carapace dură. Ca un val care se schimbă rapid, racii sunt cunoscuți pentru schimbările lor de dispoziție și pentru faptul că pot fi extrem de impresionați sau răniți de lucruri aparent minore. Cu toate acestea, când Racul se simte în siguranță și încrezător, el poate fi unul dintre cele mai puternice și încrezătoare semne zodiacale, capabil să facă orice pentru cei pe care îi iubește.

Te-ar putea interesa si :  19 februarie - ce zodie e?

 Leu ♌️ (23 iulie – 22 august)

Planetă guvernatoare: Soarele

Casa dominantă: Casa de guvernare: Casa a cincea, a romantismului și a exprimării de sine

Leul este una dintre cele mai puternice și energice zodii ale zodiacului. Ca un adevărat rege al junglei, Leul este puternic, încrezător și dominator. Acești oameni sunt cunoscuți pentru personalitatea lor fierbinte și pasiunea lor pentru a fi în centrul atenției. Leii sunt extrem de carismatici și își asumă rolul de lideri cu ușurință, fiind capabili să inspire și să motiveze pe oricine îi înconjoară. Cu toate acestea, Leii au o latură sensibilă, călduroasă și iubitoare, care iese la suprafață atunci când se află în preajma celor dragi. Acești oameni iubesc să fie înconjurați de frumusețe, lux și confort și sunt dispuși să muncească din greu pentru a-și atinge obiectivele și pentru a se asigura că au parte de toate lucrurile bune pe care viața le poate oferi.

 Fecioară ♍️ (23 august – 22 septembrie)

Planetă guvernatoare: Fecioara: Mercur

Casă dominantă: Casa de guvernare: Casa a șasea, a bunăstării și a rutinei zilnice

Zodia Fecioară este una dintre cele mai misterioase semne zodiacale. Fecioarele sunt cunoscute pentru perfecționismul lor, dar și pentru natura lor critică. Aceste persoane sunt atente la detalii și sunt mereu în căutarea perfecțiunii, însă uneori pot fi prea exigente cu ele însele și cu cei din jur. Cu toate acestea, Fecioarele sunt prietenoase și dedicate, iar prietenii lor știu că pot avea încredere în ele.

Un alt aspect interesant al zodiei Fecioarei este faptul că sunt guvernate de planeta Mercur, care le oferă o inteligență ascuțită și o capacitate puternică de analiză. Această zodie este de asemenea asociată cu elementul pământului, ceea ce înseamnă că Fecioarele sunt foarte practice și concrete. Ele iau decizii bine gândite și sunt orientate spre soluții practice pentru problemele cu care se confruntă.

Fecioarele sunt, de asemenea, foarte atente la sănătatea lor și la a celor din jur. Ele sunt cunoscute pentru stilul lor de viață sănătos și pentru preocuparea lor pentru igienă și curățenie. De fapt, Fecioarele sunt adesea atât de preocupați de curățenie, încât pot deveni obsesivi și pot fi deranjați de dezordine. Cu toate acestea, acesta este un aspect care le face să fie eficiente și organizate în viața de zi cu zi.

 Balanță ♎️ (23 septembrie – 22 octombrie)

Planetă guvernatoare: Venus

Casă dominantă: Venus: A șaptea casă a parteneriatului

Zodia Balanță este simbolizată prin imaginea unui cântar, reprezentând echilibrul și justiția. Persoanele născute sub această zodie sunt cunoscute pentru abilitatea lor de a găsi armonie în toate aspectele vieții, dar și pentru dorința lor de a fi înconjurate de frumusețe și estetică. Sunt sociabile și prietenoase, dar și perfecționiste și critice atunci când vine vorba de propria lor muncă. Au o mare capacitate de a înțelege diferite puncte de vedere și de a lua decizii echilibrate și juste. În relațiile romantice, Balanțele caută parteneri care să le completeze și să le împărtășească valorile, dar și să le ofere un echilibru emoțional și intelectual.

 Scorpion ♏️ (23 octombrie – 21 noiembrie)

Planete guvernatoare: Pământurile care guvernează: Pluto și Marte

Casa dominantă: Casa de guvernare: Casa a opta, a legăturilor emoționale și a intimității sexuale.

Scorpionul este una dintre cele mai misterioase și fascinante zodii. Guvernat de planeta Pluton, Scorpionul este cunoscut pentru personalitatea sa intensă, pasională și adesea enigmatică. Oamenii născuți în această zodie sunt determinați și ambițioși, având o forță interioară puternică care îi face să lupte pentru ceea ce își doresc cu orice preț.

Scorpionii sunt, de asemenea, foarte intuitivi și capabili să citească oamenii și situațiile din jurul lor cu ușurință. Acest dar al lor îi face să fie buni la a detecta minciunile și la a dezvălui adevărul ascuns. Cu toate acestea, Scorpionii pot fi și extrem de posesivi și geloși, făcându-i să fie uneori dificil de înțeles și de apropiat.

Scorpionii sunt pasionați de mister și de necunoscut, fiind atrași de ocultism și de misterele vieții. În plus, aceștia sunt foarte devotați prietenilor și familiei, și sunt cunoscuți pentru că sunt loiali și protecțivi. Cu toate acestea, Scorpionii nu tolerează trădarea și pot fi foarte răzbunători dacă cineva le-a greșit.

 Săgetător ♐️ (22 noiembrie – 21 decembrie)

Planetă guvernatoare: Jupiter

Casă dominantă: Jupiter: Casa a IX-a, a aventurii și a studiilor superioare

Te-ar putea interesa si :  21 septembrie - ce zodie esti?

Săgetătorul este una dintre cele mai aventuroase și optimiste zodii ale zodiacului. Guvernat de Jupiter, planeta norocului și a expansiunii, Săgetătorul este cunoscut pentru dorința sa de a explora și de a învăța din experiențe noi și diverse.

Oamenii născuți sub această zodie sunt deschiși la minte, iubesc să călătorească și să se afle în mijlocul acțiunii. Le place să își asume riscuri și să își urmeze pasiunile, fiind adesea liderii din grupurile lor. Săgetătorii sunt plini de energie și entuziasm, fiind mereu în căutarea următoarei aventuri.

 Capricorn ♑️ (22 decembrie – 19 ianuarie)

Planetă guvernatoare: Saturn

Casă dominantă: Saturn: Casa a X-a, a carierei și a imaginii publice

Reprezentată de un capricorn cu coadă de pește, această zodie este asociată cu ambiția, perseverența și dorința de succes. Oamenii născuți în această zodie sunt cunoscuți pentru faptul că sunt foarte disciplinați și că au o abordare practică a vieții.

Capricornii sunt determinați să-și atingă obiectivele și nu se dau bătuți ușor. Ei sunt, de asemenea, cunoscuți pentru inteligența lor și abilitățile de lider, fiind capabili să găsească soluții practice la problemele complexe. Cu toate acestea, Capricornii pot fi, uneori, văzuți ca fiind reci sau detașați, iar asta se datorează faptului că își urmăresc obiectivele cu o determinare stoică.

Pe lângă ambiția lor, Capricornii sunt cunoscuți și pentru simțul lor puternic al responsabilității și al datoriei. Ei sunt devotați familiilor lor și sunt adesea considerați a fi coloana vertebrală a comunității lor. În relațiile romantice, Capricornii sunt adesea foarte fideli și stabili, dar pot fi, de asemenea, destul de rigizi și exigenti.

 Vărsător ♒️ (20 ianuarie – 18 februarie)

Planetă guvernatoare: Uranus

Casa dominantă: Casa de guvernare: A unsprezecea casă a rețelelor

Zodia Vărsătorului este una dintre cele mai neconvenționale și originale zodii din zodiac. Nativii acestei zodii sunt adesea considerați outsideri, deoarece au o abordare unică asupra vieții și a problemelor. Sunt pasionați de idei și inovație, iar creativitatea este o trăsătură cheie a personalității lor.

Vărsătorii sunt cunoscuți pentru curajul lor de a fi diferiți și de a se desprinde de normele sociale și culturale. Sunt foarte inventivi și își pun în aplicare ideile, iar creativitatea lor poate duce la invenții revoluționare.

Pe lângă inovație, Vărsătorii sunt și foarte inteligenți și gânditori liberi. Sunt adesea pasionați de subiecte cum ar fi filozofia, știința și tehnologia, și sunt întotdeauna în căutarea unor noi modalități de a înțelege lumea.

 Pești ♓️ (19 februarie – 20 martie)

Planete guvernatoare: Pestii: Neptun

Casă dominantă: Casa de guvernare: A douăsprezecea casă a spiritualității

Pentru nativii din zodia Pesti, lumea este plina de mister si magie. Acestia sunt cunoscuti pentru intuitia lor puternica si sensibilitatea lor emotionala, fiind adesea descrisi ca fiind persoane empate si altruiste. Persoanele nascute sub aceasta zodie au o imaginatie bogata si sunt adevarati artisti, putand sa vada lumea intr-un mod unic si creativ.

Pe langa aceste calitati, nativii Pesti sunt cunoscuti si pentru lipsa lor de dorinta de a fi in centrul atentiei, preferand sa evite conflictele si sa mentina o atmosfera armonioasa. Acestia sunt adesea considerati ca fiind prea emotivi sau prea sensibili, dar adevarul este ca isi folosesc aceste calitati pentru a fi mai empatici si mai intelegatori fata de ceilalti.

In plus, nativii Pesti sunt foarte spirituali si se conecteaza cu lumea in moduri diferite de alte zodii. Acestia pot avea un simt puternic al destinului si sunt adesea fascinati de lucrurile misterioase si necunoscute. Persoanele nascute sub aceasta zodie sunt mereu in cautarea sensului vietii si isi doresc sa aduca o schimbare pozitiva in lumea lor.

Concluzie

În concluzie, cele 12 zodii ale anului, împărțite în 4 elemente (foc, pământ, aer, apă), au fost folosite de mii de ani pentru a identifica trăsături de personalitate și tendințe în comportamentul uman. Fiecare zodie are luna dominanta, iar semnificațiile lor sunt influențate de planetele care le guvernează și de alte factori astrologici.

Deși unii oameni sunt sceptici în ceea ce privește astrologia, alții cred cu tărie în puterea acesteia de a oferi indicii cu privire la direcția vieții lor. Indiferent dacă sunteți sau nu un adept al astrologiei, este fascinant să observați cum semnul zodiacal al cuiva poate oferi o mică perspectivă asupra personalității și tendințelor sale.