Distribuie :

În acest articol, îți vom povesti tot ce trebuie să știi despre surrender la blackjack. Renunțarea la o mână te poate ajuta enorm. Folosită cum trebuie, poate scădea semnificativ avantajul casei. Tocmai de aceea, nu sunt multe jocuri care au această opțiune. Dar dacă dai peste un joc unde poți renunța, alege-l pe acela!

Astfel, este o regulă opțională la blackjack. Îți permite să renunți la mână și să primești o parte din miză înapoi. Faci asta atunci când crezi că lucrurile nu merg în favoarea ta. Este chiar simplu de folosit, așa cum îți vom arăta în capitolul de astăzi.

Între timp, poți încerca și blackjackul fără această opțiune și multe alte jocuri în online. Pe aproape toate platformele online din România, găsești numeroase jocuri EGT demo. Profită de ele și bucură-te de distracția fără bani!

Cum s-ar putea renunța?

Mecanismul renunțării este extrem de simplu și direct. Dai surrender și vei renunța la o jumătate din miză. Cealaltă jumătate îți revine. Poți să faci asta chiar și după ce ai văzut primele două cărți ale tale și pe prima a dealerului. Așadar, imediat ce dealerul pune cărțile pe masă, poți renunța la rundă. Renunțarea poate fi foarte rapidă, dar nu trebuie să te hazardezi cu acest procedeu.

Ca să folosești renunțarea cât mai bine, trebuie să cunoști șansele de câștig în funcție de punctajele mâinii tale și mâinii inițiale a dealerului. La multe jocuri de blackjack, dealerul stă dacă are 17 sau mai multe puncte și trage o carte dacă are 16. 

Indiferent de reguli, este bine să dai surrender atunci când ai sub 50% șanse de câștig la mână. Sunt două tipuri de reguli de surrender: renunțarea mai devreme și renunțarea mai târziu. Așa cum îți dai seama din nume, au legătură cu momentul în care renunți la mână.

Renunțarea mai devreme

Renunțarea mai devreme îți permite să folosești opțiunea de care am discutat puțin mai sus. Ai posibilitatea să renunți la jumătate din miză dacă dealerul are as sau o carte de 10 puncte. O astfel de regulă scade avantajul casei cu 0,6%. De aceea, este foarte rar întâlnită la jocurile de blackjack de astăzi.

Dacă o întâlnești online, îți recomandăm să vezi toate regulile jocului. Probabil au fost unele lucruri schimbate astfel încât avantajul casei să nu scadă atât de mult. Dacă regulile permit, vei dori să dai surrender cânt ai punctajul 15 sau 16, iar dealerul are o carte cu 10 puncte sau as.  Altfel, dacă ai mai puțin de 14, este bine să dai hit, adică să mai iei o carte.

Dacă vrei o strategie mai prudentă, poți renunța dacă ai o mână de 5, 6, 7 tare (o mână fără as) și 12, 13, 14, 15, 16 și 17, atunci când prima carte a dealerului este un as.

Renunțarea mai târziu

Renunțarea mai târziu are loc după ce dealerul își verifică mâna pentru blackjack. Acesta verifică numai dacă prima sa carte este un as. Opțiunea nu este atât de eficientă precum renunțarea mai devreme, dar tot vei primi jumătate de miză înapoi. Oricum, dacă este folosită corect, ajută la scăderea avantajului casei. 

Iar ca să o folosești bine, iată care sunt elementele de care trebuie să ții cont. Cu alte cuvinte, îți arătăm cum se folosește renunțarea mai târziu în cel mai eficient mod:

  • Dacă dealerul are 9 sau mai mult, renunți dacă ai maxim 16. Totodată, jocul trebuie să aibă minim 4 pachete.
  • Dacă dealerul are 10, atunci renunți la 16, dar și la 15, doar dacă este un joc cu un singur pachet de cărți.
  • Dacă dealerul are as, lucrurile se complică puțin. Depinde dacă dealerul va avea 17 moale (mână cu as) sau stă. Dacă regulile sunt să stea la toate mâinile cu 17, atunci renunță întotdeauna dacă ai 16 puncte, indiferent de câte pachete de cărți are jocul. În cazul în care regula este să tragă carte la 17 moale, atunci renunță când ai 15, 16 sau 17 puncte, indiferent de numărul de cărți.

Așa cum vezi, lucrurile sunt puțin mai complicate cu ambele tipuri de renunțare. Trebuie să ții minte câteva lucruri și trebuie să ai în vedere și regulile jocului. Totuși, folosită cum trebuie, renunțarea te va ajuta să-ți mărești șansele de câștig. În plus, mai este o funcție suplimentară care îți va face experiența de joc și mai palpitantă. 

Concluzii

Renunțarea este un procedeu rar întâlnit la blackjack. Dar dacă întâlnești un astfel de joc la un casino online sau chiar unul fizic, îți sugerăm să-l încerci. Așa cum ai văzut în articol, surrender îți oferă posibilitatea să recuperezi jumătate din miză. Dar nu va trebui să renunți la mână după instinct. Poate funcționa în acest mod la câteva mâini. Pe termen lung, aplică o strategie prin care renunți la mâini doar atunci când șansele sunt împotriva ta.