Horoscop Balanta 2023 – Dragoste, Cariera, Bani

Balantele sunt sub protecţia îngerilor păzitori în prima parte a anului

Jupiter, planeta norocului, a intrat în zodia Fecioară în august 2023. Aşadar, începi anul cu Jupiter traversându-ţi a douăsprezecea casă din horoscop. În această poziţie Jupiter funcţionează ca şi un înger păzitor, veghindu-te şi protejându-te. Dar asta nu înseamnă că vei scăpa cu basmaua curată protejându-te cu tot şi cu toate! Însă prezent aici el are reputaţia de a-ţi sări în al unsprezecelea ceas pentru a te salva, uneori chiar atunci când te aştepţi cel mai puţin. Doar că ar fi bine că în primele 8 luni ale anului să nu te bazezi pe el de fiecare dată ca să te scape de necaz. 

Până la începutul lunii septembrie 2023 nu se poate spune că-ţi va displăcea să-ţi petreci mai mult timp tu cu tine, meditând mai mult şi ascultându-ţi vocea lăuntrică. De fapt, Balantele sunt şi îndemnate să-şi asculte mai mult intuiţia şi să cerceteze mai mult latura spirituală a vieţii. Jupiter îţi va amplifica cel de-al şaselea simţ, inspirându-te să ai mai multă compasiune şi să-i ajuţi pe cei aflaţi în situaţii mai grele.

Dragoste

Surprize în căsătorie şi relaţii

În 2023 Uranus îşi va continua călătoria prin semnul Berbecului, în zodia ta opusă, care se află în a şaptea casă din horoscopul tău. Poate fi o provocare pentru tine sarcina de a echilibra acest domeniu din viaţa ta. La urma urmei fiecare dintre noi prefera în general starea de fapt, împotrivindu-ne schimbărilor.

Transformarea poate fi pozitivă când este iniţiată pornind de la o intenţie a persoanei în cauză, dar chiar şi atunci este însoţită de diverse niveluri de stres, asta pe măsură ce noutatea devine normă.

Cu Uranus aspectat negativ pe tot parcursul anului, poziţionat în zona relaţiilor, parteneriatelor şi căsătoriei, te poţi aştepta la orice, de la apariţia unei oportunităţi neaşteptate până la sosiri şi plecări inopinate – toate acestea implicându-i pe ceilalţi. Ceea ce a funcţionat în trecut – oameni, locuri şi lucruri – s-ar putea să nu mai corespundă vieţii tale actuale.  

Balantele sunt norocoase in 2023, Jupiter va intra în zodia ta, pentru prima dată după 12 ani, perioadă în care a străbătut, rând pe rând, toate celelalte zodii din horoscop. Pentru tine această schimbare reprezintă un context memorabil, care te va ajuta, timp de 1 an, să atragi în viaţa ta oportunităţi pentru evoluţia personală în toate domeniile vieţii.

Ca şi nativ Balanta uneori duci lipsa de încredere în sine, dar sub influenţa planetei expansivităţii şi optimismului, Jupiter, credinţa în propria persoană şi în capacităţile tale vor fi amplificate, iar acest lucru te poate ajuta ca în 2023 să obţii unele realizări importante.

Dificultăţi în comunicare, educaţie şi călătorii

Sobrul Saturn va petrece şi anul 2023 în Sagetator, în cea de-a treia casă din horoscopul tău. Prin urmare, Saturn fiind situat în zona comunicării, a însuşirii de noi cunoştinţe şi a călătoriilor scurte, dar şi a relaţiilor cu fraţii, toate aceste activităţi vor fi stimulate, aşa cum s-a întâmplat încă de când Saturn a intrat în Sagetator, în septembrie 2023.

Comunicarea va fi importantă pentru tine în acest an, la fel şi relaţiile cu cei aflaţi în mediul tău apropiat, însă Saturn fiind profesorul zodiacului, te-ai putea întâlni şi cu unele lecţii care să-ţi genereze o stare de perplexitate. Lecţia veritabilă va fi una de încredere în gândurile, ideile şi sentimentele tale, pentru că sub influenţa lui Saturn ai putea să te îndoieşti de capacităţile tale intelectuale şi să nu te simţi prea confortabil spunând ceea ce vrei să spui. 

Probabil te vei pomeni căzând pe gânduri mai des decât de obicei, aspect ce va fi corelat şi cu o tendinţă sporită de a-ţi face griji în privinţa a tot şi a toate. Este recomandat să te controlezi înainte de a adopta o gândire de tipul „ce mă fac dacă…”, căci faptul de a chema singur necazurile este neproductiv şi nu face decât să genereze un stres inutil. Fii realist, ţine-ţi gândurile negative în frâu şi cercetează mai bine faptele. Dacă te simţi copleşit de gândurile negre, o soluţie ar putea fi să ceri părerea obiectivă a unei persoane în care ai încredere. 

În altă ordine de idei, dacă ai nevoie să urmezi un curs pentru a obţine o diplomă sau să absolvi un program de instruire, anul 2023 ar putea fi potrivit ca să faci aceste lucruri. În ceea ce priveşte călătoriile, în special cele la mai mică distanţă de casă, este recomandată prudentă în călătorii şi planificarea lor atentă.

Cariera

Confuzie la locul de muncă

Neptun va petrece al treilea an în zodia Peşti, în zona profesiei tale. Prin urmare, deja ai simţit, probabil, influenta acestei planete în activitatea ta profesională. Neptun semnifică iluzia şi confuzia, dar şi spiritualitatea, credinţa şi inspiraţia. Provocarea pe care o lansează Neptun pentru tine constă în a discerne între realitate şi fantezie, pentru că această planetă poate disimula realitatea şi încuraja proiecţiile mentale fictive. Prin urmare, este înţelept să fii conştient de curentele subterane de la locul de muncă şi precaut faţă de colegii de muncă pe care îi simţi nesinceri. Ascultă-ţi cel de-al şaselea simţ, menţine-ţi caracterul privat al vieţii tale private şi fii atent la persoanele în care ai încredere la locul de muncă.

Schimbări profunde în familie

Din noiembrie 2022 simţi influenţa lui Pluton în Capricorn în zona casei şi familiei din horoscopul tău. Pe măsură ce acesta se deplasează prin aceasta zodie este posibil să intervină schimbări profunde în viaţa domestică şi de familie.

De exemplu, te-ai putea muta, chiar de mai multe ori, ţi-ai putea renova casă, sau ai putea constata că unele rude vin să locuiască cu tine, sau din contră, pleacă din casă. 

Pluton este planeta metamorfozelor, care întoarce spatele vechiului şi îl transformă în ceva nou. În esenţă, asta va face Pluton în Capricorn în acest an, pe măsură ce va stabili o relaţie dificilă cu Soarele tău natal. Pluton semnifica prin excelenţă puterea şi controlul, astfel încât uneori vei simţi că deţii controlul asupra propriei persoane şi a mediului în care trăieşti, pe când alteori vei avea impresia că se întâmplă chiar contrariul.

Acest fenomen face parte în totalitate din procesul de învăţare specific lui Pluton, care poate fi prins într-o singură idee: control de sine. Dobândindu-l vei ieşi din acest tranzit pe o poziţie mult mai solidă pentru a progresa în viaţă.

Nu există nici o îndoială că viaţa ta domestică ar putea fi destul de provocatoare pentru tine în acest an, aceasta aliniere planetară putând genera o ruptură, mai ales din cauza faptului că evoluezi şi devii o persoană „nouă”, redefinindu-te în raport cu obiective noi şi cu ambiţii personale noi faţă de vechiul tău stil de viaţă.