Horoscop Gemeni 2023 – Dragoste, Cariera, Bani

Pentru zodia Gemeni în 2023 influența planetelor exterioare se va concentra preponderent asupra următoarelor domenii din viaţa lor: familie, dragoste, căsătorie, carieră şi relaţiile cu prietenii.

Gemenii au noroc în familie în prima jumătate a anului

Jupiter a intrat în zodia Fecioară în august 2023 şi în primele opt luni ale anului va rămâne în aceeaşi zodie. În horoscopul tău pentru acest an, Jupiter se va afla în continuare în Casa Familiei şi Casei. Această influenţă, probabil, te va ţine în continuare mai aproape de casă, de persoanele dragi şi de mediul tău familial. Jupiter te va încuraja să explorezi noi posibilități de dezvoltare şi îmbunătăţire. Pot să existe îmbunătăţiri în viaţa de familie, ai putea să te muţi într-o casă mai mare sau ai putea să începi un proiect de îmbunătățire a casei. În general, tranzitul lui Jupiter în Fecioară indică o fază din viaţa ta cu mai multă ordine în viaţa de familie. Este un tranzit excelent pe plan emoţional, pentru schimbul de sentimente cu ceilalți. Pe durata lui ai putea descoperi că atunci când acorzi mai multă atenţie sufletului şi nevoilor acestuia, te întâlneşti cu oportunităţi importante şi noroc. În primele opt luni ale anului norocul tău se va afla, în continuare, în preajma familiei tale, în apropierea casei. Perioada în care Jupiter va fi retrograd în Fecioară va fi între 7 ianuarie şi 9 mai 2023, când ar putea să-ţi fie de ajutor să consolidezi proiectele pe care le-ai început şi să faci ajustările necesare. 

Dragoste

Gemenii au noroc în dragoste în a doua parte a anului

În data de 9 septembrie 2023, Jupiter va începe să traverseze zodia Balanţei. Este o veste bună pentru zodia Gemeni, întrucât au trecut aproximativ douăsprezece ani de când Jupiter nu ţi-a mai ocupat segmentul din horoscop referitor la dragoste, creativitate, hobby-uri şi copii. În următoarele douăsprezece luni beneficiile vor veni prin copiii tăi, prin dragoste, sau atunci când îţi vei exprima creativitatea. Probabil vei observa şi o creştere a încrederii în tine. Pe perioada în care Jupiter a fost în Fecioară probabil te-ai simţit ca un peşte scos din apă, însă acum Jupiter fiind într-o zodie de aer, ca şi tine, te vei simţi în elementul tău şi vei putea să faci cu uşurinţă toate lucrurile care îţi sunt naturale şi îţi aduc fericirea. În a doua jumătate a anului un nou hobby sau o nouă distracţie ţi s-ar putea prezenta şi, în general, vei încerca să te bucuri de tot ceea ce viaţa îţi poate oferi mai bun. Este indicat să foloseşti aceste luni pentru proiecte creative şi, dacă este necesar, să înveţi noi modalităţi de a-ţi hrăni fericirea şi bunăstarea în viaţă. Este o perioadă potrivită ca să-ţi consolidezi încrederea în sine şi să priveşti înainte cu optimism şi bucurie.

Gemenii au dificultăţi în căsătorie şi relaţii în 2023

Saturn a intrat în zodia Săgetător pe data de 18 septembrie 2023 și va continua parcurgerea acestei zodii până în ziua de 19 decembrie 2023. În astrologie Săgetătorul guvernează zona din horoscopul tău care se referă la căsătorie, parteneriate şi relații, astfel încât, şi în 2023, te poţi aștepta ca în acest domeniu din viaţă să întâlneşti cu testele acestuia.

Saturn completează un ciclu pe care l-a început la mijlocul anilor 1980 și cât timp se va afla pe tărâmul Săgetătorului va testa tot ceea ce ai învățat despre relaţii/căsătorie/parteneriate, în toţi aceşti ani. Saturn te va îndemna să te gândeşti serios la cum vrei să arate viitorul tău relaţional.

Lecţiile pe care ţi le va aduce profesorul Saturn se vor aplica tuturor tipuri de relaţii, indiferent dacă este vorba de relaţii de muncă, cu prietenii, cu familia sau cu partenerul de viaţă.

Şi în 2023 Saturn te va îndemna să-ţi concentrezi atenția asupra responsabilităților pe care le ai faţă de persoanele din viaţa ta cu care ai relaţii de unu – la – unu. De exemplu, unii Gemeni s-ar putea găsi în situaţia de a trebui să-şi asume responsabilităţi faţă de un părinte în vârstă, alţii poate faţă de un copil sau faţă de partenerul de viaţă.

Ca şi nativ Gemeni ai calităţi care pot fi ca o „mană cerească” pentru ceilalţi, ştii instinctiv, din naştere, să comunici, să fii prietenos, să trăieşti viaţa din plin, să fii deschis la minte şi să profiţi de toate posibilităţile pe care viaţa ţi le oferă. Şi aceste trăsături de caracter ţi-ar putea uşura viaţa pe durata acestui tranzit dificil, conştient fiind, care sunt componentele vitale ale unei relaţii de succes pentru tine. Însă acum trebuie să devii conştient şi de nevoile tale fundamentale în relaţii. Relațiile construite pe un teren nesigur se pot nărui până la sfârşitul acestui an, iar relaţiile puternice, construite pe o bază solidă, pot deveni şi mai puternice.

Chiar dacă va exista o presiune destul de mare ce va fi pusă de planeta realităţii, Saturn, vor exista, de asemenea, şi recompense pe măsură. În acest an Saturn va intra în mişcare retrogradă în perioada 25 martie-11 august 2023. În aceste luni este posibil să te confrunţi cu probleme relaţionale care au rămas nerezolvate din trecut şi să fii nevoit să le repari. Dacă în această perioadă vei simţi că trebuie să-ţi ceri scuze cuiva, aminteşte-ţi că iertarea începe, în primul rând, cu tine însuţi.

Cariera

Deziluzii în carieră

Neptun îşi va continua şi el călătoria prin zodia Peşti, şi va influenţa în continuare a zecea casă din horoscopul Gemenilor, cea a carierei. Efectul acestei planete se poate manifesta fie într-unul din două moduri, fie chiar în amândouă: deziluzie sau inspiraţie. Este posibil ca influenţa neptuniană să te stimuleze să porneşti în urmărirea nu a unui ideal realist, ci a unei mine de aur.

S-ar putea să ţi se pară că eşti susţinut de colegi, şef, dar de fapt ei să nu facă altceva decât să te înşele sau să îţi submineze poziţia. Inspiraţia de a te ridica deasupra mulţimii este cel mai bun rezultat posibil pe care îl poate aduce acest tranzit.

Gemenii sunt invitaţi să-şi urmeze intuiţia în carieră, dar să nu uite să-şi menţină activă şi latura realistă şi pragmatică. În felul acesta vor reuşi să se ferească de deziluzii în carieră.

Schimbări profunde financiare

În 2023, va trebui să fii extrem de precaut în privinţa chestiunilor financiare şi să încerci să eviţi împrumuturile şi alte angajamente majore legate de contractarea unor credite. Pluton se va afla în continuare în Capricorn şi este nevoie să dai dovadă de mai multă precauţie. De exemplu, să-ţi verifici periodic contul şi să ai grijă, de asemenea, ca proprietăţile tale să fie asigurate.

În ciuda laturii negative pe care o presupune această configuraţie planetară, anul 2023 poate fi un an propice pentru ca să-ţi stabileşti un buget şi să-ţi achiţi datoriile, sau să-ţi face planuri de pensionare, chiar dacă poate momentul acesta este încă departe în viitor.