Horoscop Capricorn 2023 – Dragoste, Cariera, Bani

Capricornii au noroc în călătorii în prima jumătate a anului

Începi anul 2023 cu Jupiter în Fecioară, aflat în continuare în zona călătoriilor pe distanţe lungi şi a educaţiei superioare. Jupiter în această poziţie îţi readuce aminte că viaţa înseamnă mişcare şi dezvoltare personală.

Îmbrăţişează aceste concepte şi prima parte a anului îţi va aduce multe aventuri entuziaste, posibilităţi de dezvoltare personală dar şi de lărgire a orizontului. Mesajul lui Jupiter pentru tine este de genul: „Pe locuri, fiţi gata, start!”.

Este destul de probabil că îţi vei face bagajele la un moment dat, poate chiar de mai multe ori, de vreme ce aventurierul Jupiter declanşează dorinţa de spaţii largi şi locuri noi. Aşadar, în primele opt luni ale anului 2023, norocul tău va avea legătură cu călătoriile, străinătatea şi educaţia, aşa că planifică-ţi o călătorie de vis într-o destinaţie exotică sau într-un loc pe care de mult timp doreşti să-l vizitezi, chiar şi o excursie mai amplă, cu mai multe destinaţii.

Ca substitut, poţi apela şi la varianta câtorva weekenduri prelungite în nişte destinaţii mai apropiate. În cazul tău se poate spune că în prima parte a anului 2023 ar fi bine să te duci să-ţi cauţi norocul în lume, pentru că ar putea fi pe undeva departe de locul în care te afli acum.

De asemenea, încearcă să pătrunzi cât mai adânc în sfera cunoaşterii, să-ţi lărgeşti orizontul şi prin educaţie, te va ajuta în cariera ta în a doua parte a anului 2023 şi în prima parte a anului 2024.

Dragoste

Dificultăţi şi teste pentru Capricorni în 2023

Saturn a intrat în zodia Săgetător în septembrie 2022 şi va rămâne în aceeaşi zodie până în decembrie 2023.

Pentru zodia Capricorn această influentă va continua să se exercite în sectorul care are legătură cu meditaţia, retragerea, izolarea, subconştientul, visele şi reculegerea interioară. Cheia pentru a beneficia în acest an de înțelepciunea lui Saturn are legătură cu instinctul, subconştientul, intuiția şi visele tale. Pe parcursul acestui an va trebui să încerci să-ţi asculţi mai mult intuiţia, pentru a beneficia în toate ariile vieţii tale.

Există mai multe discipline și practici care ne ajută să ne conectăm cu sinele nostru interior, dar în esenţă, toate ne conduc spre relaxare interioară, spre mutarea centrului dincolo de intelect.

Această destinație de plasare te poate ajuta să îţi înfrunți temerile şi să faci curăţenie în dorinţele şi motivaţiile subconştiente care stau la baza comportamentului tău. Fricile tale, ascunse adânc în subconştient, se pot dovedi, într-un final, neîntemeiate dar pentru a-ţi da seama de acest lucru s-ar putea să trebuiască ca mai întâi să treci testele lui Saturn.

Încrederea în sine şi credinţa vor fi de o importanță capitală. Va trebui să ai încredere în procesele vieții şi credinţă în Dumnezeu. Unificarea acestor două atribute îţi vor aduce cela mai mari beneficii, ajutându-te să depăşeşti problemele. Cu alte cuvinte, pentru a-ţi uşura viaţa şi să nu mai resimţi blocaje în viaţa ta, va trebui s faci eforturi să crezi în ceea ce îţi spune instinctul, care te va îndemna mereu atunci când trebuie să-ţi asumi responsabilitatea pentru o situație, oricât de greu ţi-ar fi.

În același timp, lucrurile ar putea să nu meargă aşa cum ţi-ai dori dacă vei încerca să le împingi mai departe, atunci când circumstanțele sugerează că nu nu este momentul potrivit pentru a face acest lucru. Şi în 2023 va trebui să închizi multe uşi pe care nu le-ai închis atunci când trebuia şi te vei întâlni cu consecinţele greşelilor pe care le-ai făcut de-a lungul ultimilor 28 de ani.

 

Saturn va fi în mişcare retrogradă în perioada 25 martie – 13 august 2023. Este recomandat să utilizezi această perioadă pentru a-ţi revizui și rezolva problemele din trecut care au nevoie de o închidere, de o finalizare. Una dintre provocările pe care ţi le aduce Saturn în Săgetător, mai ales atunci când este retrograd, este de a fi dispus să renunți la bagajele emoționale care te ţin blocat.

Insă Saturn te poate ajuta să-ţi transformi sentimentele negative, resentimentele și experiențele „rele” în înțelepciune și înțelegere. Până când Saturn va intra în zodia ta şi va începe un nou ciclu saturnian pentru tine va trebui să te uiţi înapoi, cu seriozitate şi realism, să corectezi tot ceea ce nu te mulţumeşte şi consideri că nu te reprezintă sau nu te pune într-o lumină favorabilă. Lecțiile pe care saturn ţi le aduce te vor pregăti pentru următorul ciclu de 28 de ani din viaţa ta.

Surprize în familie pentru Capricorn în 2023

Uranus în Berbec se află în zona aferentă casei/familiei şi poate semnala schimbări bruşte, surprinzătoare, neaşteptate, în viaţa de familie, cum ar fi o rudă care se mută la (sau de la) tine. Este destul de probabil ca Uranus să-ţi tulbure destul de serios viaţa de familie şi în 2023. Uranus se află în aspect negativ cu zodia ta, ceea ce înseamnă că poate declanşa o schimbare majoră, total neaşteptată, din mai multe puncte de vedere, nu numai în ceea ce priveşte viaţa de familie.

Ar putea fi un an al schimbărilor radicale pentru tine, un an în care sa fii impins să-ţi recreezi personalitatea. 2023 este un an în care ai putea să-ţi găseşti curajul de a face multe lucruri pe care nu ai îndrăznit să le faci până acum, cum ar fi: să slăbeşti sau să-ţi descoperi un talent multă vreme ascuns. Dar fii atent, totuşi, pentru că schimbarea doar de dragul schimbării nu este mereu cea mai bună opţiune. Ţine minte lucrul acesta dacă vei simţi nevoia să te eliberezi nejustificat de stilul de viaţă anterior sau de o relaţie apropiată.

Spiritualitatea în viaţa zodiei Capricorn în 2023

Neptun îşi continuă şi el tranzitul prin zodia Peşti, pe care o traversează din 2022. Asadar, în 2023 Neptun îţi va influenţa în continuare segmentul comunicării şi educaţiei. Această conjunctură are părţile ei pozitive, dar şi minusurile ei, din nefericire. În ipostaza sa optimă, Neptun te va inspira şi îţi va avansa creativitatea într-un plan superior, chiar dacă anterior poate nici nu ai conştientizat această latură a personalităţii tale.

Această planetă te va încuraja, de asemenea, să descoperi, sau să redescoperi, legătura spirituală pe care o ai cu universul în ansamblu. Dar Neptun semnificî, de asemenea, şi iluziile, decepţiile şi deziluziile. Aşadar, trebuie să fii prudent cu privire la a da crezare la tot ce auzi şi de a avea încredere în oricine. Unii oameni poate că îţi vor promite marea cu sarea dar nu vor reuşi să-şi ţină cuvântul, spre dezamăgirea ta.

Ai putea să cazi şi în capcana autoînşelării, să crezi doar ceea ce vrei să crezi, în loc să iei o anumită situaţie aşa cum este. De aceea ar fi bine să obţii şi o opinie obiectivă înainte de a lua decizii de viaţă semnificative.

Bani si Cariera

Capricornii au noroc în carieră în a doua jumătate a anului

În a doua parte a anului, începând cu ziua de 9 septembrie 2023, Jupiter, planeta oportunităţilor şi norocului, se va muta în zodia Balanţă, unde va străluci cu putere în zona carierei tale.

Prin urmare, vei beneficia de avantajele acestei planete care aduce expansiunea şi determină oportunităţi norocoase, făcându-te să te numeri printre favorizaţii zodiacului pe plan profesional.

Deşi ai putea fi tentat să te rezumi la această turnură a carierei plină de avantaje, cealaltă faţă a lui Jupiter te va impulsiona să faci mai mult. Jupiter în Balanţă este poarta ta de intrare spre a-ţi construi un viitor mai bun, aşa că profită de conjunctură. Vor trece douăsprezece ani până cad Jupiter va fi din nou în această poziţie. Mai multe despre acest tranzit poţi citi în Horoscopul Carierei 2023 pentru zodia ta.

Schimbări profunde în personalitatea Capricornului în 2023

Şi în anul 2023 vor continua schimbările profunde în viaţa ta. Pluton îşi petrece întregul an în zodia ta natală, Capricorn. Pluton se deplasează foarte lent, se va afla în zodia ta până în 2024, astfel încât s-ar putea să nu-i simţi pe deplin efectele până ce nu va intra în contact direct cu Soarele tău natal.

În orice caz, această planetă de dimensiuni reduse, dar foarte puternică, va exercita un impact semnificativ asupra vieţii tale şi în acest an, formând un aspect tensionat cu Uranus, chiar daca nu va mai fi exact, cum a fost in ultimii 3 ani. Acest aspect ar putea să-ţi alimenteze la maxim ambiţiile personale, însă trebuie să fii atent să nu-ţi îndepărtezi familia şi punctele de sprijin de care ai nevoie în procesul de urmărire neobosită a succesului.

Cert este că se vor produce unele schimbări profunde care te vor afecta într-un fel sau altul. Probabil cea mai mare provocare pentru tine în acest an va consta în înţelegerea necesităţii transformării de sine şi a propriei vieţi.

Folosită în mod constructiv energia puternică a lui Pluton îţi poate consolida hotărârea, puterea voinţei şi angajamentul de a atinge orice plan al transformării personale, de la cel fizic până la cel mental. Există însă şi o altă latură a lui Pluton.

Această planetă te poate îndemna să mergi atât de departe, încât să pui capăt unei relaţii de cuplu serioase sau de familie, sau altei legături strânse, cu scopul de a te elibera de trecut. Este indicat să te gândeşti bine, acţiunile întreprinse în timpul tranzitului lui Pluton în zodia noastră sunt rareori reversibile.